GSC-knip: behoud jij je groenestroomcertificaten?

Deze case study illustreert hoe ODE Vlaanderen met dit project in een mum van tijd een duidelijk statement heeft gemaakt over de GSC-knip maatregel van de Vlaamse Overheid.

ODE Vlaanderen, een vooraanstaande organisatie voor duurzame energie in Vlaanderen, speelt een leidende rol in het bevorderen van groene energie-initiatieven en het informeren van de gemeenschap over duurzame energieoplossingen. ODE Vlaanderen had als doel om te informeren en waarschuwen over de maatregel van de Vlaamse overheid waarbij groenestroomcertificaten geknipt zouden worden. 

Capptain logo bogen kleur

Bestemming

Bouwen van een informatieve website met een professioneel ontwerp die de calculator integreert en het doel van GSC-Knip duidelijk communiceert. De online calculator waarmee eigenaars van groenestroominstallaties snel en duidelijk hun certificatenstatus kunnen controleren moest nauwkeurig en gebruiksvriendelijk zijn.

Reis

Na overleg met ODE Vlaanderen en Whyte Corporate Affairs werd er gekozen om te werken met de kleuren van de Vlaamse overheid, aangezien de hele website en calculator gaat over een maatregel van de Vlaamse overheid. Het kleurenpallet werd aangevuld met een krachtig groen om de nadruk te leggen op het ‘groene’stroomcertificaat. 

 

De website van GSC-knip werd ontworpen met een professioneel uiterlijk en duidelijke navigatie die ook om mobiel perfect reageert. De calculator werd naadloos geïntegreerd, zodat bezoekers gemakkelijk toegang hadden tot deze waardevolle tool. Daarnaast werden informatieve secties toegevoegd om het doel en de expertise van GSC-Knip website te benadrukken en meer duiding te geven bij de maatregel van de Vlaamse regering.

Aankomst

De website www.gsc-knip.be werd in een recordtempo van 2,5 week gelanceerd op 11 januari 2023, op tijd voor het persbericht. Gedurende de eerste twee weken na lancering werd de website meer dan 3000 keer bezocht en de calculator meer dan 1000 keer ingevuld. 

Gezien het geladen onderwerp, creëerde de website wel wat ‘storm op zee’. Verschillende nieuwssites linkten in hun berichtgeving naar de GSC-knip website. De artikels vind je hieronder terug. 

De ontwikkeling van de GSC-Knip-website met de geïntegreerde online calculator was een succesvolle stap om een waardevolle informatie te bieden aan eigenaars van groenestroominstallaties. Het project toont aan hoe technologie kan worden ingezet om de toegang tot cruciale informatie te verbeteren en een statement te maken naar de buitenwereld.

 GSC-knip: behoud jij je groenestroomcertificaten?

Andere avonturen

Technologie

capptain

Sneller groeien, processen automatiseren
of jouw bedrijf op de kaart zetten?

Let's talk

Fluvio bvba
BE0563.352.739

Brusselsesteenweg 620C
3090 Overijse

info@capptain.be

Formerly Fluvio

Started in 2014 as Fluvio. Grown into a full-service digital agency with years of experience in web, app and custom software development.

Cookie policy Privacy statement Terms & Conditions Capptain
Als je een knop wil toevoegen op de website is het deze code: