Flexibel uitzendkrachten plannen voor Trixxo Jobs met Crewfixx

Deze case study werpt een licht op de ontwikkeling van Crewfixx, een planningstool op maat ontwikkeld voor Trixxo om uitzendkrachten in te plannen voor opdrachten. Het project toont aan hoe innovatieve technologie en een doordachte aanpak de sleutel kunnen zijn tot het optimaliseren van operationele processen.

Screenshot van Crewfixx de planning tool van Trixxo Jobs voor Horeca

Trixxo Jobs, onderdeel van Trixxo en actief als uitzendbureau, had behoefte aan een geavanceerd systeem om uitzendkrachten efficiënt in te plannen voor verschillende klanten en opdrachten.

Capptain logo bogen kleur

Bestemming

Trixxo Jobs had behoefte aan een communicatiekanaal dat hen in staat zou stellen om snel en nauwkeurig uitzendkrachten in te plannen voor verschillende jobs, rekening houdend met beschikbaarheid en vaardigheden van uitzendkrachten. Zowel uitzendkrachten als klanten zouden een eigen login hebben om via het portaal (Crewfixx) opdrachten te beheren. Een overzichtelijk en intuïtief planningsoverzicht was daarbij onontbeerlijk.

Trixxo wilde hun klanten de mogelijkheid bieden om op een efficiënte manier nieuwe opdrachten te creëren en te beheren, evenals het vermogen om gerichte multi-channeled campagnes te maken om medewerkers aan te trekken voor nieuwe opdrachten (via SMS, e-mail en meldingen op het portaal).

Reis

Na een functionele analyse die alle stakeholders en behoeften van het nieuwe portaal in kaart bracht, werd Crewfixx in de vorm van wireframes aan Trixxo Jobs voorgesteld. Zo kwamen tot de conclusie dat Crewfixx uit drie luiken bestaat:

  • Klantenportaal

  • Portaal voor uitzendkrachten

  • Portaal voor het Trixxo team 

Vervolgens werd Crewfixx ontwikkeld in Laravel, een krachtig PHP-framework, & Vue JS. We zorgden voor een integratie via de API van BrightStaffing, het HR software pakket, zodat de de loonsadministratie van uitzendkrachten eenvoudig verwerkt kan worden. Om de processen binnen Crewfixx volledig af te stemmen met de Trixxo workflow werd er intensief afgestemd met Team Horeca van Trixxo.

De laatste stap in de ontwikkeling van Crewfixx was de migratie van alle data uit het vorige systeem naar Crewfixx. Ook werden alle uitzendkrachten uitgenodigd om een nieuw account aan te maken op Crewfixx om aan de slag te kunnen.

Kort na de lancering van Crewfixx werd een belangrijke update toegevoegd namelijk de mogelijkheid voor uitzendkrachten om in en uit te klokken tijdens shiften.

Aankomst

Duizenden uitzendkrachten maken intussen gebruik van Crewfixx en het start/stop systeem via de mobiele web app. Het is een krachtig inplanningssysteem dat Trixxo Jobs in staat stelt om uitzendkrachten nauwkeurig toe te wijzen aan beschikbare jobs en shiften. Het systeem houdt rekening met beschikbaarheid, vaardigheden, ervaring, reviews en andere relevante criteria.

Crewfixx' heeft zich bewezen als een waardevol instrument voor Trixxo Jobs, waardoor ze hun uitzendkrachten efficiënter kunnen inplannen, de medewerkers- en klantentevredenheid kunnen verbeteren. Het project toont aan hoe technologie kan bijdragen aan het succes en de groei van uitzendbureaus door middel van geavanceerde oplossingen voor personeelsbeheer.

Het onboarding proces van zowel nieuwe klanten als uitzendkrachten kan Trixxo Jobs volledig zelfstandig.

Collage van Trixxo Jobs - crewfixx applicatie Flexibel uitzendkrachten plannen voor Trixxo Jobs met Crewfixx

Andere avonturen

Technologie

capptain

Sneller groeien, processen automatiseren
of jouw bedrijf op de kaart zetten?

Let's talk

Fluvio bvba
BE0563.352.739

Brusselsesteenweg 620C
3090 Overijse

info@capptain.be

Formerly Fluvio

Started in 2014 as Fluvio. Grown into a full-service digital agency with years of experience in web, app and custom software development.

Cookie policy Privacy statement Terms & Conditions Capptain
Als je een knop wil toevoegen op de website is het deze code: