Take a siesta, use Cuanta Costa

Deze case study beschrijft de ontwikkeling en impact van 'Cuanta Costa', een SaaS-pakket ontworpen om vakantiewoningbeheer door makelaars te vereenvoudigen. Het benadrukt de voordelen van het platform voor efficiëntie, online zichtbaarheid en klanttevredenheid.

Onze eerste gast op Cuanta Costa is Holiday Rental Reyniers. Met de groeiende populariteit van vakantiewoningen als accommodatie-optie, zochten zij een geavanceerd en allesomvattend hulpmiddel om hun vastgoedbeheer te stroomlijnen. Dit leidde tot het idee voor 'Cuanta Costa', een SaaS-pakket dat vakantiewoningbeheer eenvoudig maakt. Cuanta Costa biedt geïntegreerde functies zoals een channel manager voor online boekingen, automatische facturatie en een geïntegreerde website die de makelaar zelf kan instellen.

Capptain logo bogen kleur

Bestemming

Met Cuanta Costa spitsten we toe op het online zichtbaar maken van de vakantiewoningen en anderzijds het vereenvoudigen van de complexe taak om vakantiewoningen te beheren: reserveringen, prijsstelling, onderhoud, facturatie, … Hoe meer er automatisch verloopt, hoe beter de makelaar zich kan focussen op klantentevredenheid en groei.

De website moet aan de behoeften voldoen van verschillende makelaars en eenvoudig aanpasbaar zijn. De website moet ook in de huisstijl van een makelaar passen zodat elke makelaar toch een persoonlijke website krijgt. Door de geïntegreerde website moet makelaars in staat stellen rechtstreekse boekingen accepteren en minder afhankelijk te zijn van externe boekingsplatformen.

Reis

De ontwikkeling van Cuanta Costa was tweeledig: enerzijds een CRM systeem waarin alle vakantiewoningen beheerd worden en anderzijds een website voor makelaars die volledig zelfstandig instelbaar is via dezelfde CRM.

Door kleuren, foto’s, tekst en lettertype te kunnen instellen wordt de website omgevormd in de huisstijl van één makelaarskantoor. We startten met één website ontwerp en breiden in de toekomst uit zodat makelaars kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen.

Na een benchmark en uitvoerige analyse van de processen bij Holiday Rental Reyniers van boeking aanvraag tot facturatie, startten we met het ontwerp van wireframes. Die gaven ons een concreet beeld van de functies in het programma.

Aankomst

Met Cuanta Costa hebben we een all-in-one platform waarmee makelaars alle aspecten van hun vastgoedportefeuille efficiënter kunnen beheren. Taken zoals reserveringsbeheer en facturatie worden geautomatiseerd, waardoor ze meer tijd hebben om zich te concentreren op gasttevredenheid en groei.

Dankzij de ingebouwde channel manager vergroten makelaars hun online zichtbaarheid en wordt het beheren van vakantiewoningen op meerdere boekingsplatforms een makkie. Dit resulteert in een toename van het aantal boekingen.

 Take a siesta, use Cuanta Costa

Andere avonturen

Technologie

capptain

Sneller groeien, processen automatiseren
of jouw bedrijf op de kaart zetten?

Let's talk

Capptain bv
BE0563.352.739

Brusselsesteenweg 620C
3090 Overijse

info@capptain.be

Formerly Fluvio

Started in 2014 as Fluvio. Grown into a full-service digital agency with years of experience in web, app and custom software development.

Cookie policy Privacy statement Terms & Conditions Capptain